The CousCous Club

The Fastest Slow Food in Town

De CousCous Club presenteert de CousCous Kas

Aanhet werk, eigen kruiden en groenten

De CousCous Club staat al tien jaar bekend om zijn gestoomde cous cous met zeven gestoomde groenten. Basis concept. Niets is veranderd. Nog steeds drie keuzen cous cous, met nog steeds de Sidi Brahim als enige rode wijnsoort op tafel en de inmiddels beroemde TarteTatin toe. Niets is nieuw.
Geheel nieuw is de kas. Achter de keuken van de CCClub is een grote tuin die totaal vervallen was. Met drie achter uitgangen waarvan twee horeca en één sportschool. Niemand kon de tuin iets schelen. Dump tuin in De Pijp. Die is opgeschoond. De drie esdoorns zijn gesnoeid waarvan één stam (reeds met spruiten), in de kas staat! Zie foto Namens Stadsdeel Oud Zuid ga je dan al snel van groen, naar veel groener. Maar voor ons als cous cous restaurant met zeven gestoomde groenten, verdien je op de inkoop én je verhoogt de kwaliteit op tafel. Dynamisch duurzaam?

Met een kas kom je verder. Gedurende één van de groenvoorziening bezoeken Oud Zuid werd voorgesteld dat als de kas eenmaal staat en produceert, wij rondleidingen moeten geven aan kleine groepjes kinderen van scholen uit de buurt. De Pijp in beweging. Je verteld het hele verhaal, je laat ‘t zien én je laat het proeven! Opvoeding in drie dimensies. Het levende proces van groen naar groener en het tonen van goed gebruik van de aarde midden in De Pijp. Welkom in de CousCous Kas.

Thema: Het geheim van de oude esdoorn en de snelheid van de natuur.

Wouter Apituley, chef de partie CousCous Club

At Night

The CousCous Club

Ceintuurbaan 346
1072 GP
Amsterdam
Tel. 020-6733539

info@couscousclub.nl

Openingstijden

Vanaf 17:00 uur serveren wij CousCous & Cocktails.
We zijn op Maandag gesloten.